torsdag 29 maj 2008

Friterat

jag blev klar med den djävulska power point presentationen tillslut! idag hade vi två timmar lång lunch så jag och några av mina kära klasskamrater åt lunch på bambu city. från början hade jag tänkt att jag enbart skulle följa med som moraliskt stöd, men riktigt så blev det inte. mat i massor, friterat. helt onödigt. gott vare inte heller. men bortsett från det har jag faktiskt varit rätt duktig på den fronten den här veckan. jag börjar nog komma in i det nu, eller ja, med undantag från idag..

Ofagra bilder från bambu city.


Efter datakunskapen åkte jag med nathalie till tuna park för att hjälpa henne att hitta en outfit till avslutningen. jag tror vi lyckades rätt bra. jag promenerade sedan hem, det är helt sjukt varmt ute! hur härligt som helst, fast inge vidare promenad väder alltså. jag dog nästan hade jag inte haft kläder på mig hade jag hoppat i eskilstuna ån vid cykelbron. hoppas det inte blir som förra sommaren, tropisk värme sista veckorna innan sommarlovet och regn hela sommaren.

imorgon har vi klassens dag ute i vilsta, inga lektioner bortsett från svenska tidigt på morgonen. surt. hur kvällen ser ut är ännu ganska oklart, förmodligen blir det bad och mys ute hos rebecca igen.

nu ska jag bege mig ut och springa, måste få bort min friterade lunch..


/s

Tabbe

jag skulle precis stolt visa upp min powerpoint presentation för vår lärare, då jag hör någon i bakgrunden dilla om diagram och animerade bilder, what? jag gjorde nyss upptäckten att jag bara uppfyllt hälften av kraven för en godkänd presentation, eftersom jag inte upptäckt att det fanns en baksida på instruktions pappret...

förresten så kunde jag inte avklara hotell provet eftersom vår lärare i hotellkunskap är på konferans idag. baaaad.

nu ska jag se till att göra färdigt presentationen en gång för alla!

/s

onsdag 28 maj 2008

Sommartider hej hej

Min klass är så långt ifrån normal man kan komma. men för min del så är det positivt, det finns alltid något eller någon att garva åt på lektions tid. dagens matte lektion är ett fin, fint exempel. nathalie sov, jennifer och lina sjöng allsång, allan tränade på att blåsa salivbubblor, jag halv sov och garvade åt allan, vår matte lärare gjorde sitt bästa för att upprätta hålla ordningen, utan framgång. jag tvivlar på att någon ens brydde sig om att öppna matte boken.



Över, till vänster: vår matte lärare tomas drar en pose i sitt första försök att väcka nathalie. till höger: allan och christian härjar med en stol. Under, till vänster: jennifer utforskar sina konstnärliga kunskaper. till höger: jag i nyvaket tillstånd, efter att nathalie väckt mig med kamera blixten.

Jennifer och jag visade ännu en gång prov på vårat mod, genom att bestiga den hemska brand trappan igen. jag är höjdrädd och skräckslagen när jag väl är på väg uppför, endå gör jag det. det är förmodigen för att jag gillar att göra saker jag egentligen inte vågar. gränsen har hittills visat sig gå vid bungyjump, där jag åkte upp och ner utan att flytta mig en millimeter i hissen. men det är inte slutet, en vacker dag hoppar jag.

Här har vi några bilder på trappen, jennifer och den slående utsikten.

Imorgon är det en vecka exakt till skolavslutningen. jag är faktiskt i princip klar med allt skolarbete, hur skönt är inte det? jag har enbart kvar ett prov i hotell kunskapen som jag ska göra imorrn. eller juste det, två prov i livsmedels kunskap också och en power point presentation i datan som ska avslutas. annars, helt klar. på tal om skolavslutningen, så tycker jag absolut att det är ett tillfälle att fira, det är ju faktiskt slutet på ett års slit och början på ett x-antal månaders okontrollerbar frihet. en av mina kompanjoner kläckte nämligen ur sig "det inte är så viktigt, vi slutar ju bara 1an." (?) skolavslutning som skolavslutning, det kommande sommarlovet måste firas! lite planer inför det skulle inte sitta fel! en plan c är allt vi lyckats komma fram till hittills, med det är ju tid kvar.

/s

söndag 25 maj 2008

Helg

I fedags åkte som sagt jag och claudia ut till rebecca i mälarabaden där filippa även kallad kapten filling befann sig. efter en promenad och lite bus satte vi igång bastun och körde bastu bad och bad i sjön. det är fortfarande iskallt i mälaren kan jag meddela, ifall någon skulle få för sig att ta sig ett dopp. vid två tiden kilade vi upp till stugan igen för att duscha. jag var helt slut och kände för att dö eller sova, men givetvis blev rebecca kontaktad av sin nya kärlek från stockholm som inbjöd oss alla till deras stuga en bit bort. jag vägrade. de andra tre, med mansjägaren claudia i täten, begav sig iväg till stockholmarna medan jag somnade i lugn och ro. tre timmar senare blev jag brutalt väckt när de kom tillbaka.

morgonen därpå steg jag och claudia upp i ottan för en tripp till stockholm. på vägen dit hämtade vi upp sofia. vi uträttade lite ärenden och glassade i solen innan vi åkte tillbaka till tuna. innan vi begav oss hem blev vi filmade och intervjuade av några som skulle fixa ihop en kul grej till ett bröllop, roligt blir det nog.
- vad tänker du på när du ser den här mannen?
sp: *låååång tystnad* semlor....
- skulle du vilja gå på date med den här mannen?
ss: bara om jag skulle vilja ta livet av mig.
- va?
ss: ja, han är ju kannibal.
- jasså, det visste jag inte om anton, höhö.

till höger: claudias och mina smarriga jordgubbar som blev vår lunch. till vänster: spex i parkeringshuset innan hemfärden.

på lördags kvällen åkte jag till sofia som hade middag för några tjejer. det var mycket trevligt!

idag har sofia och jag legat ute i solen hela dagen, i ett försök att bättra på brännan, bränd är ordet. det är precis vad jag är. ryggen och ansiktet, aj!

/s

fredag 23 maj 2008

Nagelbitare

idag hade jag och min klasskamrat muntlig redovisning av vårat projekt arbete. jag har himmla svårt för den muntliga delen alltså, jag blir helt galet nervös, fast jag vet att jag egentligen inte har någon anlening till det, larvigt! idag var jag så nervös att jag skakade i hela kroppen, det var på gränsen till att jag lade benen på ryggen och kutade ut ur klassrummet. men det gjorde jag givetvis inte. vi körde på och det gick faktiskt väldigt bra, till råga på allt tyckte våra lärare att vi såg så samlade och lugna ut. (?) aja, det kan dom gott få tro.

enda gången jag är lika nervös som inför ett muntlig arbete, är innan en tävling, fast det är på ett bra sätt, eller det kan vara både bra och dåligt. oftast är man så nervös och taggad att man kör hundra gånger bättre på en tävling än på en träning. vid ett fåtal tillfällen har det dock hänt att jag har blivit övernervös och tappat fokus helt, som resulterar i att det går käpp rätt åt helvete. aja, nog om det. nu ska jag börja packa ihop lite grejer, för snart ska vi åka ut till mälarbaden!




underhållning i korridoren.



/s

torsdag 22 maj 2008

Boring

Tre dagar i rad har jag varit kvar i skolan efter lektionernas slut och inte gått hem förens vid fem tiden! vanligtvis brukar jag ta mig hem så fort vi har slutat, men i veckan har jag och en av mina kära klasskamrater arbetat med ett litet projekt. nu är det äntligen klart, bara redovisningen kvar imorgon, den värsta delen. jag har faktiskt varit väldigt duktig den här veckan, nyttig alltså. jag har överlevt veckan på frukt, grönsaker, nötter och riskakor. dessutom har jag tränat varje dag, duktigt va? dock ser jag fortfarande ut som en strandad val, bara att fortsätta alltså.

Imorgon blir det förmodligen mys ute hos rebecca i mälarbaden, trevligt, trevligt.

/s

söndag 18 maj 2008

24-timmars gympan

24-timmars går inte att beskriva i varken ord eller bilder, det är något man måste uppleva för att förstå. jag har varit med om det tre gånger. 2003, 2005, 2007. nästa gång blir 24 november 2009 jag hoppas innerligt att jag är med då.



24-timmars gympan 2007.

/s

Årets första dopp

Claudia och jag spenderade gårdagen ute i mälarbaden hos rebecca. vi började med middag. sedan gick vi ut på lång promenad, som slutade med att vi återvände sjöblöta, efter att ha promenerat tillbaka i spöregnet.

Fram mot kvällen satte vi igång bastun, det blev bastubad och även bad i sjön, mys på den! första gången vi skulle svalka oss i det blå, kom vi väl ungefär till midjehöjd innan vi flydde upp ur vattnet i panik. andra gången resultarade i årets första dopp, klockan två på natten. claudia var först att doppa sig, vilket hon är mäkta stolt över. jag och rebecca var tätt efter. skönt var det inte. vi flydde ännu en gång upp ur vattnet fort som fan. sedan bar det upp till stugan igen där vi duschade och sedan tillslut somnade.
Jag och rebecca var och tränade tidigare idag. vi var själva i hallen utan tränare, det var ytterst roligt. när ingen tränare finns i hellen kan vad som helst hända.

/s

onsdag 14 maj 2008

Insane

Jag är nog lite galen, innerst inne är vi nog alla lite galna. vissa mer eller mindre än andra.

jag avskyr folk som har, eller tar sig rätten och makten att tala om för mig vad jag ska eller inte ska göra dvs. bestämma. men något sådant finns inte i min värld. visst, jag rättar mig efter andra mäniskor, när jag känner att jag vill eller behöver det. annars gör jag alltid som jag själv vill, det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra.

jag gör ofta galna saker. händer det att någon försöker hindra mig från att göra precis det jag har lust med så struntar jag blankt i det. som sagt så gör jag alltid som jag vill.
jag tycker om att ta risker. det förbjudna lockar mig. jag har alltid följt mottot: regler är till för att brytas. visst, jag vet att det finns gränser, och jag vet vart min gräns går. sen har det väl hänt att jag stuckit över en tå någon enstaka gång. men vad gör det om hundra år?

jag lever livet på mitt sätt.

/s

måndag 12 maj 2008

Beach 08

Jag upptäckte att jag i ett äldre inlägg, skrivit om min "diet" som jag skulle följa, att jag skulle skriva hur jag klarar det osv. nu tänker jag därför avslöja hur det har gått med den saken: åt helvete, rent ut sagt. det är så tråkigt att vara nyttig, sen att jag är nordens strösta matvrak gör ju inte saken bättre. det är tre veckor kvar till sommarlovet, tre! om jag ska slippa gömma mig i vassen tillsammans med alla andra som inte lyckats komma i form inför beach 08, så bör jag nog göra nåt drastiskt, bara att börja om från början alltså.

nu jävlar.

/s

lördag 10 maj 2008

Sommar

I fredags gjorde jag och några av mina kära klasskamrater en spännande upptäckt. dörren till en av brandtrapporna var olåst, jennifer och jag tog tillfället i akt och påbörjade en skräckfylld trapp-bestigning.


nere från marken såg det inte ut att vara särskilt högt, men skenet bedrar. att trappen skakade så fort någon rörde sig gjorde inte saken bättre. någonstans på mitten fick vi lite lätt panik sådär och blev fast där utan att våga röra oss. jennifer och jag förde sedan en tyst kamp om vem som vågade gå högst, det är med stolthet jag kan meddela att jag tog mig upp till toppen först. läskigt vare.



Det var helt underbart väder ute! rena sommarvärmen. synd att det ska bli kyligare kommande vecka bara, meeen. värmen återkommer.


Fredagskvällen spenderades ute i kvicksund med trevligt folk. blev grillat och en hel del dricka. party shootern gjorde sitt ännu en gång. framåt midnatt blev det bubbelbad i källaren och somliga började spåra. det var en trevlig men flippad kväll.




/s

torsdag 1 maj 2008

Valborg

Gårdagen blev väldigt lyckad, vi höll till i borgen med trevligt folk. min partyshooter som jag införskaffade i förrgår kom väl till pass, med den slinker allt ner kvickt som tanken. den var mycket populär, folk stal den från mig stup i kvarten. det resulterade i att somliga blev lite på lyset, jag själv inräknad givetvis. kvällen kunde dock ha slutat bättre.




på morgon kvisten tog jag bussen hem från borsökna. det såg ut som att sisådär tio kråkor byggt bo i mitt hår och med gårdagens smink och festkläder var jag ingen vacker syn vill jag lova. dessutom var jag på ett bedrövligt humör. jag höll på att få ett sammanbrott på grund av en snorunge som uppenbarligen älskade att åka buss, han stod och hoppade på sitt säte och skrek av lycka. att hans mor utbrast "shala shala" så fort vi passerade en sne lyktstolpe eller liknande, gjorde inte saken bättre. under hela resan hade jag enormt stor lust att vråla åt den lille snorvalpen att hålla käften, men trevlig och ödmjuk som jag är nöjde jag mig med att blänga mordiskt åt hans håll.

i centrum klev det på en riktigt sluskig fet utländsk man som givetvis slog sig ner på sätet bredvid mig, trots att bussen i princip var tom. jag visade mitt ogillande genom att göra det första som föll mig in, jag fräste. chockade reste han sig och förflyttade sig längst bak i bussen. han trodde förmodligen att jag var ett psykfall som rymt från nån sluten anstalt. men byr jag mig? nej. nu är jag och min partyshooter, som jag lyckades sno tillbaka, hemma i tryggt förvar.

sinnes.

/s