onsdag 24 november 2010

Dagens ungdom

När skolplikten upphör finns det olika typer av ungdomar som anpassar sig till sina nya liv på olika sätt.

De lyckade och duktiga
Det finns dem som accepterar sitt öde som arbetslösa och snabbt skaffar ett jobb. får dessa inget jobb ger dem sig inte förens dem har ett. en annan typ (pluggsnillen tillhör i överlag denna kategori) är dem ambitiösa som vet precis vad dem vill med sina liv och som omedelbart tar tag i sina studier och pluggar vidare.

Dessa två typer är sådana som föräldrar är mäkta stolta över och skryter om inför sina nära och bekanta.

Flyktingarna
Här har vi dem som flyr landet när skolplikten är över. dem verkligt smarta som utnyttjar sin frihet på bästa tänkbara vis genom att resa runt i världen.

Glidarna
Sen finns det typen som bara gliiiiider. det vill säga "de frivilligt arbetslösa" som lever på sina föräldrar som med glädje försörjer och passar upp på sina skyddslingar. den här typen är ingen man ser ner på trots att dem är lika arbetslösa som de odrägliga arbetslösa. dessa har helt enkelt bara en fridfull "paus" i livet. De lever precis som vanligt tränar, går på stan, festar, umgås med vänner etc. en del av dem utnyttjar denna paus för att fundera på vad de vill med sin framtid. sen finns det självklart de mer bortskämda som lever loppan på detta vis och inte har någon som helst plan på att skaffa jobb eller plugga vidare.

De odrägliga arbetslösa
Här har vi den ODRÄGLIGA arbetslösa typen. den typ som stannar upp och inte vet vad de ska göra med livet efter studenten. egentligen är det ingen skillnad på denna typ jämfört med ovannämnd. enda skillnad är att föräldrarna i detta fall inte är beredda på att acceptera denna form av paus i livet. de utvecklar ett mordisk hat mot sina barn då de finner sin egen avkomma extremt bortskämd, odräglig och missanpassad som bara driver runt utan att ta tag i sina liv. de flesta av denna typ lever också på sina föräldrar. fast i detta fall som parasiter medans föräldrarna blir mer och mer förbannad över odrägligheten dem har i sina hem.

De ännu odrägligare
Till sist finns det den värsta typen: de odrägligaste arbetslösa. social fallen som lever på bidrag i nån unken lägenhet. dessa är oftast för upptagna för att söka jobb eller ägna sig åt annan vettig sysselsättning. deras liv går ut på att skaffa knark eller alkohol för dagen som de sedan konsumerar i sina hem. ensamma eller med andra lika odrägliga. oftast är inga föräldrar inblandade i dessa ungdomars liv. är dem det är de med största sannolikhet likadana själva.

Inga kommentarer: