lördag 21 mars 2009

Forntiden djävulskap

Igår kväll berättade min käre far rövarhistorier från tiden då han var ung. Han är inte så oskyldig som han ofta vill hävda.

Lasseli och Lassela.
När pappa var ung (typ på stenåldern) bodde han i ett höghusområde inne i stan. i samma höghus bodde ett gammalt grinigt par som pappa och hans vänner så vackert kallade för Lasseli och Lassela. När ynglingarna spelade fotboll eller lekte ute på den gemensamma gården brukade Lasseli eller Lassela sticka ut ett halv skalligt huvudet, hötta med näven och skrika att ungdomarna borde ha nåt bättre för sig.

Några av pappas äldre vänner (som förmodligen har dött vi det här laget) hade fått tag på en skallig ful mask. den satte en av dem på sig och ställde sig i ett fönster, hötte med näven och imiterade Lasseli eller Lassela. i det ögonblicket råkade såklart Lasseli och Lassela gå förbi och upptäckte vad dem sysslade med. ynglingarna flydde fältet. men sedan dess höll både Lasseli och Lassela fönstret stängt.

Biran
En annan lättretlig filur i samma höghusområde var Biran. pappa och hans vänner behövde bara ställa sig utanför hans fönster och srika lite sen så hade dem honom i hasorna. dock var dem alla livrädda för Biran. en gång utförde dem ett lysande dåd mot honom. dem staplade tre burkar på hans dörrhandtag, plingade på och sprang iväg. ljudet av burkarna som åkte ner från dörrhandtaget när Biran öppnade dörren ekade i hela trapphuset. Biran blev sålart vansinnig och jagade pappa och hans vänner i flera timmar.

På min tid har vi råkat ut för liknande filurer så som Lennart Damp, Porr Torsten, Vårtan och Häxan.

Pappa berättade också om x-antal lysande djävulskap han utfört när han gjorde lumpen. mycket imponerande.

Förövrigt smällde han också stinkbomber i skolan och annat listigt.

Min morfar var inte heller helt oskyldig som ung, han spikade bland annat fast sina fienders skor i golvet en gång i skolan.

Mormor var ökänd i hela trakten där hon bodde. Hon var alla snorungars skräck. ibland brukade hon sitta på grindstolpen vid ingången till området. inga snorungar vågade då passera. genialt.

Farfar, farmor, mamma och min farbror är däremot obotliga mesproppar.

Det finns alltså en förklaring till vart jag får allt ifrån. fast helt ärligt så är jag nog värst i hela vårt släkte.

Later.

/s

Inga kommentarer: