tisdag 6 september 2011

Recept på mat

När jag väl lagar mat så improviserar jag ALLTID helt och hållet. det slutar oftast i total katastrof. med få undantag.. dagens expriment blev dock ypperligt gott enligt mitt eget tycke.

Idag utgick jag från Kajsa Wargs gamla motto: man tager vad man haver. i detta fall var jag på jakt efter nåt nyttigt och inga kolhydrater. för att återskapa denna rätt som jag valt att kalla dillad torsk behöver man:

1 paket fryst torsk filé
Dill
1 grön paprika
Broccoli
Körsbärstomater

Grönsakerna skär man i lämplig storlek och lägger i en olivoljad ungsform. torsken anfaller man med salt och citron peppar och placerar den sedan över grönsakerna och låter detta stå i ugnen i ca 10-15 min i 225 grader. under tiden skapar man "såsen"

Till såsen:
creme fraiche
vitlöksklyfta
dill
salt
fiskbuljong
vitt vin
citron peppar

Värm upp creme fraichen tillsammans med fiskbuljong och pressa i en vitlösklyfta. smaka av med övriga ingredinenser. häll såsen över torsken och strö över dill. placera sedan det hela i ugnen i ytterligare 30 min.








Voila! nyttigt och gott. (även om det ej ser så ut...)





Inga kommentarer: