tisdag 6 januari 2009

För längesedan

För ett par år sedan blev jag fixerad av träning, vikt och mat. jag var redan smal från början, så varför det blev som det blev vet jag inte. det spelade ingen roll vad någon sa till mig, i mina ögon var jag fet, ful och äcklig. hur mycket jag än gick ner i vikt var jag inte nöjd. hela mitt liv kretsade kring hur jag skulle kunna gå ner ännu mer. jag tränade varje dag och åt extremt lite. målet var att inte äta någonting, vilket jag inte gjorde vissa dagar.

I skolan gick jag inte ens till matsalen, på lunchen gick jag istället promenader eller sprang upp och ner i trapporna för att bränna fett. Jag smörjde aldrig in mig med hudkrämer eftersom jag var rädd att "fettet" i krämerna skulle fastna på kroppen. varje gram vågen visade spelade roll. gick jag upp ett gram fick jag panik och kunde träna som en galning en hel natt för att få bort det där grammet. jag äcklades av mat, jag kände mig smutsig och oren när jag åt.

Jag umgicks inte med någon, jag levde i min egen värld. jag var 14 år och hade ingenting gemensamt med mina jämnåriga klasskamrater. för dem var det fester och killar som gällde, sådana saker brydde jag mig inte det minsta om, jag brydde mig bara om att "bli smal."

14 år, vägde ca 31 kilo. extremt fet.

Det var sjukt har jag insett nu såhär i efterhand men en gång i tiden förstod jag inte det. jag tog mig ur det där vinter 05/06.

/s

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du är fin som du är Sofia!

Älskar dig<3

Sofia Andersson Swärd sa...

Snäll du är, du är fin!

Älskar dig <3

Anonym sa...

Starkt av dig att skriva det där publikt. Och ännu starkare att du tog dig ur det där. Och se, nu har vi fått med dig till matsalen till och med ;)

-big hug-

Anonym sa...

Grymt att du tog dig ur det!
Kolla bara hur jävla het du har blivit ;)

Anonym sa...

jag minns det där sofia, att du va sådär, även om vi inte träffades många gånger. du har alltid varit smal och har fin kropp. hoppas du insett det nu i alla fall :)

/mickis

Anonym sa...

Frände, kompanjon champinjon, vapendragare, följeslagare, själsfrände jag stöttar dig i alla lägen :)

Sofia Palmqvist sa...

<3

JenniferLeveland sa...

Fan vad starkt gjort Sofia. :)